Canada 1992. Avonturenfilm van Guy Maddin. Met o.a. Kyle McCulloch, Gosia Dobrowolska, Sarah Neville, Brent Neale en Paul Cox.

VPRO Cinema

Campachtige melo in de stijl van de vroege Duits sprekende film over het dorp (uit de titel) in het hooggebergte (de Alpen!) dat bedreigd wordt door lawinegevaar gecombineerd met een Oedipusachtige intrige waarbij wulpse weduwe Zanaida (Dobrowolska) wordt bedweld met een liefdesdrankje en een slaapmiddel door een van haar drie zoons, Johann (Neale), en door hem verleid (!) wordt. Naderhand schaamt Johann zich en stort zich in een diep ravijn waardoor hij voor eeuwig verstoken zal blijven van de liefde van zijn verloofde Klara (Neville). Zijn moeder hertrouwt met nietsvermoedende graaf Knotkers (Cox). Voor echte liefhebbers een feest met een overdaad aan originele vondsten en details. Het scenario is van regisseur Maddin en George Toles naar diens roman. Maddin zelf stond achter de camera en zorgde voor de vormgeving van zijn derde film. De kostuums zijn van Donna Szoke. Gesitueerd rond 1890. Het lijkt net alsof de kleuren met een oud procédé zijn aangebracht. Stereo.

credits

Regie:
Guy Maddin
Cast:
Kyle McCulloch, Gosia Dobrowolska, Sarah Neville, Brent Neale, Paul Cox, Victor Cowie, Michael O'Sullivan, Vince Rimmer, Katya Gardner, Jackie Burroughs
Scenario:
Guy Maddin, George Toles
Camera:
Guy Maddin
Muziek:
John McCulloch
Jaar:
1992
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Melodrama, Alpinisme, Cult, Heimatfilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Careful (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken