Verenigde Staten 1994. Fantasy van Michael Vejar. Met o.a. Richard Dean Anderson, Brian Blessed, Sophie Ward, Christian Burgess en Oliver Ford Davies.

VPRO Cinema

Specialist in onmogelijke zaken MacGyver (Anderson) wordt benaderd door zijn vroegere docent archeologie Blessed, die samen met hem op zoek wil naar de mythische schat van Atlantis. Ze trekken naar de Balkan in de hoop daar de sleutel tot de schat te vinden. Dat lukt, maar eenmaal in Engeland merken ze dat ook anderen belangstelling hebben voor de schat. MacGyver, de aantrekkelijke agent van Phoenix die alle geweld schuwt, treedt in de voetsporen van Indiana Jones. Goed gemaakte variant op de Steven Spielberg-films, die echter gespeend is van originaliteit. Een scenario van John Sheppard, dat goed is voor een avondje ontspanning maar niet lang blijft hangen. De muziek van Ken Harrison neigt naar plagiaat van de John Williams-scores. Mooie fotografie van David Geddes.

credits

Regie:
Michael Vejar
Cast:
Richard Dean Anderson, Brian Blessed, Sophie Ward, Christian Burgess, Oliver Ford Davies, Tim Woodward, Kevork Malikyan, Geoffrey Beevers, Hugh Quarshie, George Jackos, Andreas Markos, Barry McCormick
Muziek:
Ken Harrison
Jaar:
1994
Alt. titels:
Lost Treasure Of Atlantis
Genres:
Fantasy, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen