Oostenrijk/Duitsland/Italië 1992. Drama van Dieter Wedel. Met o.a. Mario Adorf, Heinz Schubert, Will Quadflieg, Hans Korte en Krystyna Janda.

VPRO Cinema

Titelpersonage Bellheim (Adorf), de eigenaar van een warenhuisketen, was 57 toen hij met pensioen ging. Op zijn zestigste verjaardag hoort hij dat het bedrijf voor een faillissement staat. Hij is de enige die de zaak nog kan redden. Met Schuber, Quadflieg en Korte, drie gepensioneerde vrienden, trekt hij ten strijde tegen het dreigende faillissement. Ze laten het gerucht verspreiden dat een kapitaalkrachtige Zuidkoreaanse holding wil participeren in de warenhuisketen. Daardoor gaan de Bellheim-aandelen de hoogte in. Er moet uiteraard ook worden gesaneerd. Ontslagen dreigen. Verkoper Horwitz en zijn collega Steeger besluiten zelf in de buurt een winkel te openen. Voor verdere onvrede zorgt Hoenig, de voornaamste concurrent, die een heel aandelenpakket van Bellheim opkoopt. Ten slotte komt Adorfs vrouw Janda erachter dat hij iets heeft met Demirkan. Tijdens een vergadering van de aandeelhouders komt het tot een beslissende confrontatie tussen Adorf en Hoenig. Populair en waarheidsgetrouw verslag van een comeback van een oude rot in het zakenwereld-vak, gedragen door de vier golden boys met grijze haren Adorf (64), Quadflieg (80), Schubert (69) en Korte (65). Onderscheiden met aardig wat tv-prijzen en bejubeld door zowel de tv-kritiek als het grote publiek in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Camerawerk van Edward Klosinski.

credits

Regie:
Dieter Wedel
Cast:
Mario Adorf, Heinz Schubert, Will Quadflieg, Hans Korte, Krystyna Janda, Heinz Hoenig, Renan Demirkan, Leslie Malton, Manfred Zapatka, Ingrid Steeger, Dominique Horwitz, Alexander Radszun, Annemarie Düringer, Erika Skrotzki
Camera:
Edward Klosinski
Muziek:
Michael Landau
Jaar:
1992
Alt. titels:
Große Bellheim, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Oostenrijk, Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Der große Bellheim (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken