Verenigde Staten 1986. Thriller van Martin Scorsese. Met o.a. Sam Waterston, Helen Shaver, Dick Cavett, Tim Robbins en Dana Gladstone.

VPRO Cinema

Tijdens een talkshow met Dick Cavett (die zichzelf speelt) lacht de zelfingenomen schrijver van griezelverhalen Jordan Manmouth (Waterston) de suggestie van het publiek weg, dat hij uit sensatie en om den brode zou schrijven. Hij beweert immuun te zijn voor angst. Weer thuis gebeurt er iets heel vreemds in de spiegel. Wie hoopt op wat aangename ontspanning met deze aflevering uit de over het algemeen grappig/vreemde serie, zit helemaal verkeerd. Scorsese brengt een nachtmerrie-achtige analyse van de angst. Schitterend spel van Waterston, die door een onherkenbare Robbins de stuipen op het lijf gejaagd krijgt. Het scenario is van Joseph Minion naar een verhaal van Steven Spielberg. Het camerawerk is van Robert Stevens. Aflevering 19 van het eerste seizoen, nummer 19 van 45. Dolby.

credits

Regie:
Martin Scorsese
Cast:
Sam Waterston, Helen Shaver, Dick Cavett, Tim Robbins, Dana Gladstone, Valorie Grear, Michael C. Gwynne, Peter Iacangelo, Jonathan Luria, Harry E. Northup, Glenn Scarpelli, Jack Thibeau
Scenario:
Joseph Minion
Productie:
David E. Vogel, Steven Spielberg, Stephen Semel, Cherry Bloch, Steve Starkey, Skip Lusk, Joshua Brand, John Falsey
Camera:
Robert Stevens
Muziek:
Michael Kamen
Schrijver:
Steven Spielberg
Jaar:
1986
Alt. titels:
Steven Spielberg's Amazing Stories: Mirror, Mirror, Mirror, Mirror
Genres:
Thriller, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Fantasy, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen