Verenigde Staten 1994. Fantasy van Bill L. Norton en Bill Norton. Met o.a. Kevin Sorbo, Anthony Quinn, Tawny Kitaen, Al Chalk en Marlee Shelton.

VPRO Cinema

Opnieuw een film over de legendarische reizen van de mythische krachtpatser. Hercules leidt een huiselijk bestaan met zijn vrouw Deianeira (Kitaen) en hun drie kinderen, als een geheimzinnige jonge vrouw (Shelton) hun leven binnendringt. Ze komt uit een stad waar de geesten uit de Onderwereld een uitweg hebben gevonden via een breuk in de grond. De godin Hera, de vrouw van Zeus (Quinn), heeft deze dode zielen vrijgelaten. Ze wil daarmee Hercules (Sorbo) uitdagen, die ze haat omdat hij het product is van het samengaan van Zeus met een sterfelijke vrouw. Hercules belooft de jonge vrouw te helpen en vertrekt met haar naar de stad. Daar aangekomen blijken er al een aantal inwoners overleden en tot op het bot verbrand. Hij daalt af in de Onderwereld, vecht tegen een aantal dode zielen en redt de stad. Een leuke, onderhoudende film.

credits

Regie:
Bill L. Norton, Bill Norton
Cast:
Kevin Sorbo, Anthony Quinn, Tawny Kitaen, Al Chalk, Marlee Shelton, Cliff Curtis, Jorge Gonzales, Timothy Balme, Michael Hurst, Nic Fay, Vernon King, Robert Lee, Mark Ferguson
Jaar:
1994
Alt. titels:
Hercules-cyclus: Hercules im Reich der toten Gètter
Genres:
Fantasy, Actiefilm, Animatie
Trefwoorden:
Mythen en legenden
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Hercules in the Underworld (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken