Verenigde Staten 1994. Mysterie van Fred Walton. Met o.a. Gregory Hines, Debrah Farentino, Beau Starr, Gloria Reuben en Laura Harrington.

VPRO Cinema

De in een klein stadje opererende radio-DJ Jim Shepard, pseudoniem Mark Jannek (Hines), heeft van zeven uur `s avonds tot middernacht een programma waarin hij o.a. vragen van luisteraars beantwoordt. Hij krijgt de laatste tijd telefoontjes van een vrouw die zegt hem goed te kennen. Hij komt oorspronkelijk uit L.A., maar vertrok daar na de moord op zijn vriendin. Nu ontmoet hij Judy (Reuben) en begint een verhouding met haar. Maar de mysterieuze opbelster vertelt hem dat ze Judy te pakken heeft, waarop er een paar geweerschoten klinken. Hij raakt verzeild in een verwarrende speurtocht waarbij er nog een moord wordt gepleegd en de mensen om hem heen steeds angstaanjagender worden. Hoewel de plot, geschreven door David Amann, erg ingewikkeld is, maken de sfeer en de spanning het tot een meeslepende film. Cameraman Buzz Feitshans IV weet die sfeer perfect te verbeelden en Waltons regie is degelijk. Het beste zijn echter de acteurs, die tot prima prestaties komen, met name Gregory Hines.

credits

Regie:
Fred Walton
Cast:
Gregory Hines, Debrah Farentino, Beau Starr, Gloria Reuben, Laura Harrington, W. Earl Brown, John Hawkes, Michael Harris, Harold Ayer, Milt Tarver, Steve Jackson Wilde, Eric Boles
Scenario:
David Amann
Jaar:
1994
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dead Air (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken