Verenigde Staten 1994. Thriller van Sandor Stern. Met o.a. Veronica Hamel, Pam Dawber, Daniel Hugh Kelly, Lisa Jakub en Cynthia Martells.

VPRO Cinema

Een tv-film over het syndroom van Munchhausen, een angstaanjagende, soms dodelijke psychische afwijking die alleenstaande, onzekere moeders treft die hun kinderen misbruiken in hun hang naar aandacht. Dawber speelt de moeder met een dergelijk syndroom, die haar acht-jarige zoon zo verstikt dat hij er ziek van wordt. Een kordate arts (Hamel) ontdekt de schokkende waarheid achter deze verbijsterende ziekte. Dawber speelt haar rol geloofwaardig, maar het scenario van Sandor Stern en Jan Jaffe Kahn is traag en voorspelbaar en de subplot over de relatie tussen de arts en haar dochter is er met de haren bijgesleept. Sterns middelmatige regie brengt de acteurs niet tot grootse prestaties. Hamel en Dawber hebben heel wat recht te zetten in deze film en ondanks het langzame eerste uur gebeurt er altijd wel wat. Het einde is opwindend, als Dawbers personage haar geestelijke afwijking in de rechtszaal in de openbaarheid brengt.

credits

Regie:
Sandor Stern
Cast:
Veronica Hamel, Pam Dawber, Daniel Hugh Kelly, Lisa Jakub, Cynthia Martells, James Pickens jr, Regina Krueger, Daniel Benzali, Jeff Williams, Tobey Maguire, Zachary Charles, Lois Hicks
Scenario:
Sandor Stern, Jan Jaffe Kahn
Productie:
Ronald J. Kahn, David C. Thomas
Camera:
Robert Seaman, Frank Beascoechea
Muziek:
Joseph LoDuca
Montage:
Caroline Biggerstaff
Jaar:
1994
Alt. titels:
Child's Cry for Help, A
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Child's Cry for Help (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken