Zweden 1992. Familiefilm van Johanna Hald. Met o.a. Grete Havnesköld, Linn Gloppestad, Martin Andersson, Beatrice Jaras en Claes Malmberg.

VPRO Cinema

De vier-jarige Havneskjøld is een kleuter als alle anderen. Ze groeit op in een harmonieus gezin in een idyllisch Zweeds dorpje. Ze verbaast iedereen door haar zelfstandigheid en haar eigen willetje. Liever zou ze wat groter zijn, zodat ze mee kon doen met de andere kinderen in het dorp. Vertelde haar grootvader niet dat alles groeit met koeiemest en regen? Ontwapenende film die vooral kinderen zal aanspreken, maar ook volwassenen kunnen veel leren over de logica van een kindergeest. Aan de hand van vele kleine gebeurtenissen, wordt een onvergetelijk portret getekend van het universum van elke kleuter. Astrid Lindgren baseerde het scenario op haar verhalen Kinderen uit de Kabaalstraat en Lotta kan al fietsen. Bestaat ook in een nagesynchroniseerde Nederlandse versie. Ook bekend als A CLEVER LITTLE GIRL LIKE LOTTA en LOTTA ON RASCAL STREET.

credits

Regie:
Johanna Hald
Cast:
Grete Havnesköld, Linn Gloppestad, Martin Andersson, Beatrice Jaras, Claes Malmberg, Margreth Weivers, Ulla Lopez, Klas Dykhoff, Rune Turesson, Else-Marie Sundin, Alice Braun, Anna Nyman, Claes Månsson
Scenario:
Astrid Lindgren
Muziek:
Stéfan Nilssin
Jaar:
1992
Alt. titels:
Lotta on Rascal Street
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Lotta pȧ Brȧkmakargȧtan (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken