Spanje 1993. Drama van Pilar Miró en Pilar Miro. Met o.a. Mercedes Sampietro, Aitana Sánchez-Gijón, José Sacristán, Carlos Hipólito en Lluís Homar.

VPRO Cinema

Restauratrice van schilderijen, Sampietro, is gescheiden van haar man en woont al jaren met een minnaar. Ze besluit haar zoon op te zoeken van wie ze totaal vervreemd is. Hij woont samen en heeft een kind. Op de terugweg wordt ze bijna verkracht. Dit voorval schokt haar hevig, maar bij haar levensgezel vindt ze geen steun. Ze neemt de belangrijke beslissing hem te verlaten zodat ze de balans op kan maken van haar leven. Een vrouw die haar midlife-crisis beleeft op een eigen, individualistische manier. Ze verkiest de leegte van de eenzaamheid om uiteindelijk vrijheid te vinden. Maar zal dat ook lukken? Een allesbehalve opwekkend scenario, geschreven door niemand minder dan Mario Camus, dat vooral steunt op een sterke vertolking van Sampietro, maar dat verder weinig aantrekkelijks te bieden heeft. Mooie fotografie van José Luis Alcaine.

credits

Regie:
Pilar Miró, Pilar Miro
Cast:
Mercedes Sampietro, Aitana Sánchez-Gijón, José Sacristán, Carlos Hipólito, Lluís Homar, Carmen Prendes, Daniel Dicenta, Jordi Torras
Scenario:
Mario Camus
Muziek:
Jordi Savall
Jaar:
1993
Alt. titels:
Pajaro de la felicidad, El
Genres:
Drama
Landen:
Spanje

op televisie
0 uitzendingen

El pajaro de la felicidad (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken