Frankrijk/Zwitserland 1993. Romantiek van Philippe Garrel. Met o.a. Lou Castel, Jean-Pierre Léaud, Johanna ter Steege, Dominique Raymond en Marie-Paul Laval.

VPRO Cinema

In zwart-wit gedraaid sluitstuk van Garels autobiografische drieluik, voorafgegaan door LES BAISERS DE SECOURS en J`ENTENDS PLUS LA GUITARE. Toneelspeler Castel is een binnenvetter die niet meer speelt, maar lijdt, ruziet met zijn zwangere vrouw en met Ter Steege naar bed gaat. Zijn vriend L[KA1]eaud is de babbelkous en de leukerd (!), een schrijver die niet meer schrijft, maar nadenkt, zoals dat heet. Op de achtergrond heerst de Golfoorlog, die hen als wereldburgers niet onberoerd laat. Slechts te genieten voor wie houdt van gefilosofeer van ouder wordende mannen die bang zijn niet meer te kunnen liefhebben. De Nederlandse Ter Steege is verrukkelijk als een soort sprookjesprinses. Scenario van Marc Cholodenko, Muriel Cerf en regisseur Garrel. Camerawerk van Raoul Coutard en André Clément.

credits

Regie:
Philippe Garrel
Cast:
Lou Castel, Jean-Pierre Léaud, Johanna ter Steege, Dominique Raymond, Marie-Paul Laval, Aurélia Alcaïs, Margi Clarke, Max McCarthy, Charlotte Godfroy, Georges Lavaudant, Pierre Martot, Anne Macina
Scenario:
Marc Cholodenko
Camera:
Raoul Coutard
Muziek:
John Cale
Jaar:
1993
Alt. titels:
Naissance de l'amour, La, Birth of Love, The
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

La naissance de l'amour (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken