Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1993. Drama van Andrew Birkin. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Andrew Robertson, Alice Coulthard, Ned Birkin en Sinéad Cusack.

VPRO Cinema

In een afgelegen huis sterft de hardvochtige vader Zischler en kort daarna de zieke moeder Cusack. Hun vier nogal neurotische kinderen houden de dood van beide ouders verborgen voor de buitenwereld en doen voortaan bijna alles wat daarvoor verboden was. Gainsbourg, in haar eerste Engelstalige film, gaat als zestien-jarig meisje de incesttoer op met haar vijftien-jarige broer Robertson. Met haar jongere zus Coulthard moedigt zij zes- jarig broertje Birkin aan zich voortaan als meisje te kleden. Mooie, symbolische en realistische verfilming van de in 1978 gepubliceerde debuutroman van Ian McEwan, met tedere perversiteiten. Een beetje een familieaangelegenheid: regisseur Birkin is Gainsbourgs oom (hij is de broer van de actrice Jane Birkin, de moeder van Charlotte) en zijn zoon (Ned) speelt de rol van Gainsbourgs jongste broertje. Scenario van regisseur Birkin. Camerawerk van Stephen Blackman. Gedraaid in Dolby-sound.

credits

Regie:
Andrew Birkin
Cast:
Charlotte Gainsbourg, Andrew Robertson, Alice Coulthard, Ned Birkin, Sinéad Cusack, Hanns Zischler, Jochen Horst, Michael Mueller
Scenario:
Andrew Birkin
Productie:
Bee Gilbert
Camera:
Stephen Blackman
Muziek:
Ed Shearmur
Geluid:
Guillaume Sciama
Jaar:
1993
Alt. titels:
Cement Garden, The, Der Zementgarten
Genres:
Drama
Landen:
Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

The Cement Garden (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken