Frankrijk/​Verenigd Koninkrijk/​Nederland/​Duitsland 1993. Drama van Peter Greenaway. Met o.a. Jeff Nuttall, Anna Nieland, Frank Egerton, Graham Valentine en Jessica Hynes.

VPRO Cinema

In Mâcon wordt in de 17e eeuw een kind onbevlekt ontvangen. Ormond, de zus van het kind, geeft zich uit voor de maagdelijke moeder van de wonderbaarlijke zuigeling. Wanneer zij ook nog eens Fiennes, de zoon van bisschop Stone probeert te verleiden, wordt haar heiligschennende bedriegerij door de roomse kerk gruwelijk bestraft. Geschreven door Greenaway, met veel barokke toestanden in de vorm van levende tableaus. Opgenomen in één grote set met publiek en vertolkers en een overdaad aan draperieën. Uitdagend, zwartgallig, voor de liefhebbers van Greenaway een pareltje, voor anderen vervelend en oeverloos lang. Greenaway zelf beweert dat dit een film is over historische en hedendaagse kinderexploitatie. Die boodschap zit dan mogelijk verscholen achter een van de vele gordijnen. Gedraaid in Panavision-breedbeeld en Dolby-sound. Scenario van regisseur Greenaway. Camerawerk van Sacha Vierny.

credits

Regie:
Peter Greenaway
Cast:
Jeff Nuttall, Anna Nieland, Frank Egerton, Graham Valentine, Jessica Hynes, Kathryn Hunter, Gabrielle Reidy, Phelim McDermott, Tony Vogel, Nils Dorando, Don Henderson, Jonathan Lacey, Philip Stone, Ralph Fiennes, Julia Ormond
Scenario:
Peter Greenaway
Productie:
Kees Kasander
Camera:
Sacha Vierny
Muziek:
Claudio Monteverdi, Johann Sebastian Bach, Arcangelo Corelli, Tallis
Art direction:
Ben van Os, Jan Roelfs
Montage:
Chris Wyatt
Jaar:
1993
Alt. titels:
Baby of Mâcon, The, The Baby Of Macon
Genres:
Drama
Landen:
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland