Verenigde Staten 1986. Fantasy van Joe Dante. Met o.a. Eddie Bracken, Evelyn Keyes, Bruce Davison, Andrea Marcovicci en Robert Picardo.

VPRO Cinema

Richard (Davison) en Barbara (Marcovicci) verkopen het huis, waarin ze jaren gelukkig waren. Ze vertellen de kopers, pornokoning Tony Sepulveda (Picardo) en zijn `vedette` Sheena (Schaal), dat het spookt in het huis. Dat wordt door het vreemde stel weggelachen, maar wie niet lachen, zijn de vriendelijke spoken mannie (Bracken) en vrouwtje (Keyes), die niet erg blij zijn met het luidruchtige stel. Ze zien zich gedwongen iets te doen dat ze nog nooit eerder hebben gedaan: bang maken. Uiterst vermakelijke aflevering, met twee ouderwetse, maar erg lieve spoken, die slechts op hun rust gesteld zijn. Het scenario is van Lowell Ganz en Babaloo Mandel, dat door regisseur Dante helemaal in zijn universum werd gezet. Het camearwerk is van Robert Stevens. Aflevering 17 van het eerste seizoen, nummer 17 van 45. Dolby.

credits

Regie:
Joe Dante
Cast:
Eddie Bracken, Evelyn Keyes, Bruce Davison, Andrea Marcovicci, Robert Picardo, Wendy Schaal, Taliesin Jaffe, Heidi Zeigler
Scenario:
Lowell Ganz
Productie:
David E. Vogel, Steven Spielberg, Stephen Semel, Cherry Bloch, Steve Starkey, Skip Lusk, Joshua Brand, John Falsey
Muziek:
Jerry Goldsmith
Jaar:
1986
Alt. titels:
Steven Spielberg's Amazing Stories: Boo!, Boo!
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten, Fantasy, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Amazing Stories: Boo! (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken