Verenigde Staten 1994. Misdaad van Brian Dennehy. Met o.a. Brian Dennehy, Charles S. Dutton, Susan Ruttan, Miguel Ferrer en Joe Grifasi.

VPRO Cinema

Brian Dennehy speelt voor de derde keer de stoere rechercheur Jack Reed in deze mede door hemzelf geproduceerde en samen met Bill Phillips geschreven tv-film, waarin hij bovendien debuteert als regisseur. In het verhaal, dat is gebaseerd op bestaande politiedossiers uit Zuid-Chicago, krijgt Reed te maken met de weerstand van zijn collega`s tegen zijn eenmansoorlog tegen de corruptie. Hij is boos dat een mindere collega (Dutton) die boven hem wordt gesteld. Hij maakt zijn nieuwe chef wegwijs terwijl ze gezamenlijk achter een moordenaar (Ferrer) aangaan, naar blijkt een hoge ome die door de regering wordt beschermd. Het verhaal is tamelijk voorspelbaar, maar het samenspel tussen Dennehy en Dutton is amusant en de vaart en de goede acteurs maken dit tot een onderhoudende film. Je zult op tv niet gauw een mooiere slechterik tegenkomen dan de fantastisch spelende Ferrer. Dennehy's regiedebuut is helemaal niet slecht. Het camerawerk is van Kees van Oostrum.

credits

Regie:
Brian Dennehy
Cast:
Brian Dennehy, Charles S. Dutton, Susan Ruttan, Miguel Ferrer, Joe Grifasi, Joe Benson, Michael Talbott, Allison Mackie, Charles Hallahan, Rex Linn, Justin Burnette, Marjorie Monaghan, Amber Benson, Michael C. Gwynne, Ed Cambridge, Elizabeth Dennehy, Kathleen Dennehy
Scenario:
Brian Dennehy
Productie:
Larry Rapaport, Steve Krantz, Tony Etz, Brian Dennehy
Camera:
Kees van Oostrum
Muziek:
Lee Holdridge
Jaar:
1994
Alt. titels:
Search for Justice, A, Justicier, Le, Gnadenlose Jagd, Deadly justice
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen