Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1994. Drama van Simon Curtis. Met o.a. Anne Bancroft, Joan Cusack, Adrian Pasdar, Anne Meara en Stephen Lang.

VPRO Cinema

Paddy Chayefski (1923-1981) was een van de grootste schrijvers uit de periode 1950-1960, het gouden tijdperk van tv- drama`s. PBS en BBC produceerden samen deze nieuwe versie van het televisiespel uit 1954 over een Iers-Amerikaanse weduwe uit de Bronx die vecht voor haar onafhankelijkheid. Het drama vertelt het aangrijpende verhaal van de onlangs weduwe geworden, 66- jarige Mrs. Fanning (Bancroft), die geen blok aan het been van haar getrouwde kinderen wil zijn en na veertig jaar als huisvrouw weer werk zoekt. Ze vindt elke ochtend een baan en wordt elke middag weer ontslagen. Uiteindelijk besluit de keiharde baas (Lang) van Tiny Tots Sportswear haar een kans te geven als naaister. Anne Bancroft zet een prachtige rol neer als de fragiele maar felle weduwe en ook de rest van de cast doet het uitstekend. Regisseur Curtis'integere verfilming geeft Chayefsky's verhaal de eer die het toekomt.

credits

Regie:
Simon Curtis
Cast:
Anne Bancroft, Joan Cusack, Adrian Pasdar, Anne Meara, Stephen Lang, Anne Pitoniak, Anna Levine, Katherine Borowitz, Mary Alice, Bellina Logan, Juanita Vega, Iliana Guibert
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mother, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Mother (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken