Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Pressman. Met o.a. Mandy Patinkin, Adam Arkin, E.G. Marshall, Roxanne Hart en Roma Maffia.

VPRO Cinema

Deze pilot voor een medische serie, waarin tevens de eerste aflevering is opgenomen, komt nogal gladjes en onwerkelijk over. In het verhaal, dat zich afspeelt in een ziekenhuis in Chicago, komt duidelijk de fascinatie van producent/bedenker/schrijver David E. Kelley voor ethische dilemma`s naar voren. Chirurg Phillip Watters (Elizondo) staat aan het hoofd van een afdeling waar ook de oude chirurg Arthur Thurmond (Marshall) werkt, die last heeft van bevende handen. Andere personages zijn neurochirurg Aaron Shutt (Arkin), die zich maar moeilijk op zijn werk kan concentreren nu zijn vrouw (Hart) van hem wil scheiden; en zijn idealistische collega dr. Jeffrey Gieger (Patinkin), die erin toestemt een net iets te vertederende Siamese tweeling van elkaar te scheiden. Medeproducent en regisseur Pressman weet nog iets van een karakterontwikkeling in de film te brengen, maar het blijft er allemaal uitzien als een serie van dertig jaar geleden. Hoewel er over het algemeen goed wordt geacteerd, blijven het toch acteurs die een dokter spelen.

credits

Regie:
Michael Pressman
Cast:
Mandy Patinkin, Adam Arkin, E.G. Marshall, Roxanne Hart, Roma Maffia, Hector Elizondo, Peter MacNicol, Margaret Colin, Anna Berger, Louis Guss, Joan, Copeland, John Finn
Jaar:
1994
Alt. titels:
Cicago Hope
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Chicago Hope (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken