Verenigde Staten 1994. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Colin Friels, Sean Connery, Joanne Whalley, John Lithgow en Diana Rigg.

VPRO Cinema

Plompe film, gesitueerd in een denkbeeldig Westafrikaans land. De hoofdpersoon is Morgan Leafy (Friels), een louche ambtenaar van de Britse ambassade. Morgan gaat plichtsgetrouw van zijn zwarte Afrikaanse minnares naar Celia (Whalley-Kilmer), de eega van de charismatische lokale presidentskandidaat Sam (Gossett). De komische mogelijkheden van dat personage en die rol gaan echter aan Friels voorbij. Regisseur Beresford moet getwijfeld hebben: is dit nu eigenlijk een klucht met Lithgow als een hoogdravende Britse ambassadeur of een satire die Gossett portretteert als een opportunistische haai die het geld voor ontwikkelingshulp achterover wil drukken? Slechts één man houdt de film overeind: een gepolijste, beginselvaste, energieke Connery als Schotse arts, maar hij komt veel te weinig aan. Naar de gelijknamige roman van William Boyd, in Dolby-sound. Het camerawerk is van Andrzej Bartkowiak.

credits

Regie:
Bruce Beresford
Cast:
Colin Friels, Sean Connery, Joanne Whalley, John Lithgow, Diana Rigg, Sarah Jane Fenton, Maynard Eziashi, Jackie Mofokeng, Themba Ndaba, Colin Friers, Louis Gossett jr
Camera:
Andrzej Bartkowiak
Muziek:
John Du Prez
Schrijver:
William Boyd
Jaar:
1994
Alt. titels:
Good Man in Africa, A, Der letzte Held von Afrika
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Good Man in Africa (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken