Duitsland/Italië 1965. Drama van Edgar G. Ulmer. Met o.a. John Saxon, Rosanna Schiaffino, Brian Aherne, Larry Hagman en Peter L. Marshall.

VPRO Cinema

Gedurende WO II worden zeven mensen uit verschillende landen in een kelder zonder uitgang opgesloten. Het gaat om enkele Amerikaanse soldaten, een Duitse officier, een Italiaanse vrouw, nog een soldaat, een oude ziekelijke generaal en een burger. Ze moeten solidair blijven en samen naar een oplossing zoeken, maar met het verstrijken van de tijd, begint iedereen tekenen van stress en psychische inzinkingen te vertonen. Ruzie en afgunst rond de enige vrouw, die zich onder hen bevindt, doemt op. In de dramatische afloop pleegt de oude en ziekelijke generaal zelfmoord door zichzelf op te blazen met een granaat, waardoor onbedoeld een hele reeks ontploffingen worden veroorzaakt, de muur openscheurt en er een uitweg uit de kelder ontstaat. Goede acteerprestaties van de cast.

credits

Regie:
Edgar G. Ulmer
Cast:
John Saxon, Rosanna Schiaffino, Brian Aherne, Larry Hagman, Peter L. Marshall, Hans Von Borsody, Nino Castelnuovo, Joachim Hansen
Scenario:
Jack Davies, Michael Pertwee
Camera:
Gábor Pogány
Muziek:
Carlo Rustichelli
Montage:
Renato Cinquini
Jaar:
1965
Alt. titels:
The Cavern
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Landen:
Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Sette contro la morte (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken