Canada/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1994. Horror van John Flynn. Met o.a. Edward Furlong, Frank Langella, Jamie Marsh, Amy Hargreaves en T. Ryder Smith.

VPRO Cinema

Weer eens een imitatie van NIGHTMARE ON ELM STREET, waarin wanhopig gezocht is naar inspiratie en waar enkele nieuwe high tech-computerspelletjes zijn opgenomen. Een tiener met een morbide inslag kan zich met behulp van een software-programma helemaal inleven in een woeste moordenaar, die zijn sporen probeert uit te wissen. Het speelt zich dus allemaal af in zijn hoofd. Of gebeurt het wel echt? Hetzelfde plot zou het beter hebben gedaan in een aflevering van een half uur van [KL]Twilight Zone[KLE] of [KL]Tales From the Crypt[KLE]. Op speelfilmlengte is het een afmattende zit. De plaatsvervanger van Freddy Krueger is een demonisch (maar oninteressant) spelletjesgenie met de naam Trickster, gespeeld door Smith.

credits

Regie:
John Flynn
Cast:
Edward Furlong, Frank Langella, Jamie Marsh, Amy Hargreaves, T. Ryder Smith, Vlasta Vrana, Victor Ertmanis, Courtney Thorne-Smith
Scenario:
Andrew Kevin Walker
Productie:
Michael Roy
Camera:
François Protat
Muziek:
George S. Clinton
Montage:
Jay Cassidy
Jaar:
1994
Genres:
Horror, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie

0 uitzendingen

Brainscan (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken