Duitsland 1978. Komedie van Rudolf Jugert. Met o.a. Heinz Rühmann, Cornelia Froboess, Louise Martini, Harald Dietl en Inge Wolffberg.

VPRO Cinema

Een collectie van vier verhalen over taxi-chauffeur Balthasar. In DENISE IM 5. RENNEN zit hij in Parijs en heeft hij juist ruzie met zijn geliefde. In een krant ziet hij dat bij de paardenwedrennen een paard meedoet dat 'Denise' heet en hij zet al zijn geld op dit kansloze dier. De Britse taxi- chauffeur en stationschef Balthasar brengt in TEA FOR TWO alles in gereedheid voor de koninklijke trein die, volgens jaarlijkse traditie, voorbij zal rijden. Maar dit jaar stopt hij voor de eerste keer. In Amsterdam moet hij de hoogzwangere Froboess door de stad naar het ziekenhuis brengen op het ogenblik dat Ajax een belangrijke wedstrijd gaat spelen in BALTHASAR IM STAU en tenslotte verleidt hij in WIE WAR'S MIT SHAKESPEARE? een stel Amerikaanse toeristen om de nacht door te brengen in het spookkasteel van zijn voorvaderen in Stratford-on-Avon. Een lach en een traan waarbij Rühmann als Balthasar alle gelegenheid krijgt om zijn vele, uiteenlopende talenten te demonstreren. Geschreven door John Watkins, Werner Jörg Lüddecke en Tony Bilbow. Achter de camera stond Gero Erhardt.

credits

Regie:
Rudolf Jugert
Cast:
Heinz Rühmann, Cornelia Froboess, Louise Martini, Harald Dietl, Inge Wolffberg, Joachim Tennstedt, Ursula Diricks, Alexander Hegarth
Scenario:
John Watkins
Camera:
Gero Erhardt
Jaar:
1978
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Balthasar im Stau (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken