Italië 1993. Misdaad van Ricky Tognazzi. Met o.a. Claudio Amendola, Enrico Lo Verso, Carlo Cecchi, Ricky Memphis en Tony Sperandeo.

VPRO Cinema

Een film vol opwinding en spanning, waarin zeer goed wordt gespeeld. Het verhaal gaat over de dagelijkse beslommeringen van agenten. Ze moeten bescherming geven aan een rechter (Cecchi) die door de maffia wordt bedreigd. Deze jonge carabieri leven voortdurend onder grote spanning. Ze moeten bedacht zijn op ieder gevaar als zijn de magistraat begeleiden. De rechter strijdt tegen alles en iedereen: de maffia, corrupte politici, zijn eigen collega's en het kantoor van de openbare aanklager, dat hem bij zijn onderzoek probeert te hinderen en te boycotten. Slechts vier jonge, toegewijde politiemannen staan aan zijn kant. Deze rollen worden gespeeld door Amendola, Lo Verso, Memphis en Sperandeo. De film werd opgenomen in Trapani op Sicilië. Het scenario is van Graziano Diana en Simona Izzo. Het camerawerk is van Alessio Gelsini.

credits

Regie:
Ricky Tognazzi
Cast:
Claudio Amendola, Enrico Lo Verso, Carlo Cecchi, Ricky Memphis, Tony Sperandeo, Francesca D'Aloja, Leo Gullotta, Lorenza Indovina, Angelo Infanti, Ugo Conti, Benedetto Raneli, Giovanni Alamia, Giacinto Ferro, Enrico Lo Verso
Scenario:
Graziano Diana
Productie:
Claudio Bonivento
Camera:
Alessio Gelsini
Muziek:
Ennio Morricone
Geluid:
Remo Ugolinelli
Jaar:
1993
Alt. titels:
Scorta, La, Die Eskorte - Im Visier der Angst
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Policier, Politiek
Landen:
Italië

op televisie

0 uitzendingen

La scorta (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken