Italië 1993. Komedie van Umberto Marino. Met o.a. Margherita Buy, Massimo Ghini, Barbara Jane Ricasa, Raoul Bova en Laura Marinoni.

VPRO Cinema

Een eerste regiepoging van scenarioschrijver Marino met een genietbare bitterzoete romantische komedie als resultaat. Stefania (Buy) is zogenaamd actrice maar uiteindelijk teksten van films inspreekt. Luca (Ghini), vroeger een politiek activist, is nu journalist. Ze zijn al een paar jaar getrouwd en hun financi[KA3]ele situatie is sinds kort stabiel. Zij heeft een contract getekend om de stem van de hoofdrolspeelster in een eindeloze Zuidamerikaanse soap-opera na te synchroniseren en Luca werkt bij de redactie van een weekblad. Het is het perfecte moment om het huis op orde te brengen en een kind te krijgen. Dus nemen zij een Filippijns meisje in dienst, die verliefd wordt op een jonge Italiaanse loodgieter, Romolo (Bova). De liefde tussen Romolo en het meisje (Ricasa) bloeit, terwijl Stefania's huwelijk wankelt, wanneer Luca haar bedriegt met een andere vrouw. Ze tracht de romance van haar dienstmeid kapot te maken.

credits

Regie:
Umberto Marino
Cast:
Margherita Buy, Massimo Ghini, Barbara Jane Ricasa, Raoul Bova, Laura Marinoni, Silvana De Santis, Francesco Zenone, Imma Piro, Ludovica Modugno, Natalia Leone
Jaar:
1993
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Lichte komedie, Romantisch drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Cominciò tutto per caso (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken