Verenigde Staten/Frankrijk 1990. Komedie van Charlotte Brandstrom. Met o.a. Carrie Fisher, Rosanna Arquette, John Sessions, François-Eric Gendron en John Hargreaves.

VPRO Cinema

Als advocate van een groot Amerikaans kantoor in Parijs (waar zich deze hele film afspeelt), bereidt Linda met zorg haar eigen echtscheiding voor. Ze laat zichzelf daardoor helemaal uitkleden, want ze heeft in het begin van haar huwelijk beloofd haar man financieel te zullen onderhouden, zodat deze romans kan gaan schrijven na zijn rechtenstudie. Dus moet ze alimentatie gaan betalen. Heerszuchtig als ze is houdt ze niet van verliezen. Ze huurt een werkeloze actrice in, die ze in de 'volmaakte vrouw' verandert voordat ze haar in de armen van haar man werpt. Alles lijkt goed te gaan, maar dan komt er onvermijdelijk een kink in de kabel. Het is het thema van Pygmalion dat Bernard Shaw in 1913 zo fortuinlijk inspireerde. Een zeer slim stukje amusement dat volgens een perfect mechanisme verloopt en waarin de overvloedige humor meer Engels dan Frans of Amerikaans overkomt. Bovendien spelen enkele zeer bijzondere komieken mee.

credits

Regie:
Charlotte Brandstrom
Cast:
Carrie Fisher, Rosanna Arquette, John Sessions, François-Eric Gendron, John Hargreaves, Myriam Moszko, Bruno Madinier, Consuelo De Haviland, Carina Barone, Yves Brainville, Van Doude
Muziek:
Didier Vasseur
Jaar:
1990
Alt. titels:
Femme parfaite, Une
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Une femme parfaite (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken