Verenigde Staten 1916. Komedie van Charles Chaplin. Met o.a. Charles Chaplin, Edna Purviance, Eric Campbell, Leo White en Charlotte Mineau.

VPRO Cinema

Zwerver Charlie ontmoet op het platteland Purviance. Het blijkt dat het meisje als kind door de zigeuners ontvoerd werd en dat haar moeder nog steeds om haar treurt. Bovendien wordt ze mishandeld door zigeunerbaas Campbell. Charlie speelt viool voor haar en ze raakt helemaal betoverd, maar de idylle wordt onderbroken door de komst van Campbell die haar met de zweep geeft. Charlie gaat de reus te lijf en slaat hem bewusteloos. Ze vluchten en ontmoeten een schilder. Tussen hem en Purviance is het liefde op het eerste gezicht. In tegenstelling tot de vroegere films van Chaplin heeft deze een dramatische structuur en werd hij meer opgevat als een tragi-komedie. Interessant als blauwdruk voor zijn langere films uit de jaren 1920. Fotografie van Rollie H. Totheroh en William C. Foster.

credits

Regie:
Charles Chaplin
Cast:
Charles Chaplin, Edna Purviance, Eric Campbell, Leo White, Charlotte Mineau, Albert Austin, John Rand, James T. Kelly, Frank J. Coleman
Camera:
Roland Totheroh
Jaar:
1916
Alt. titels:
Vagabond, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen