Zwitserland/Italië/Frankrijk 1993. Drama van Fabio Capri. Met o.a. Jean Rochefort, Marie-Christine Barrault, Lila Kedrova, Jacqueline Lustig en Patrizia De Clara.

VPRO Cinema

Amadeo Magis (Rochefort) is een professor in de letteren van middelbare leeftijd aan de universiteit van de Sorbonne. Hij gaat met zijn vrouw en dochter naar Italië voor een bezoek aan zijn moeder in het ouderlijke huis, gelegen op het vredige groene platteland. Zijn vrouw is een onaangenaam mens, zijn moeder is onuitstaanbaar en zijn dochter is vrolijk en dik. Met dergelijk onplezierig gezelschap in zo'n rustieke omgeving begint Amedeo te fantaseren en krijgt filosofische en incestueuze dromen. Hij verbeeld zich spookachtige, meestal naakte vrouwen, achter elke boom te zien. Schitterende opnamen en de hoofdrolspelers maken het er beste van in een banaal scenario met veel gepraat.

credits

Regie:
Fabio Capri
Cast:
Jean Rochefort, Marie-Christine Barrault, Lila Kedrova, Jacqueline Lustig, Patrizia De Clara, Lidia Koslovich, Francesco Antonioni, Marta Venerus, Silvia Mocci, Valerio Andrei
Jaar:
1993
Alt. titels:
Prossima volta il fuoco, La
Genres:
Drama
Landen:
Zwitserland, Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La prossima volta il fuoco (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken