Italië 1993. Drama van Gabriele Salvatores. Met o.a. Silvio Orlando, Francesca Neri, Antonio Catania, Marco Manchisi en Claudio Bisio.

VPRO Cinema

Een ironische en energieke film van regisseur Salvatores, heel anders dan zijn eerdere roadmovies. Vier werkloze en dakloze mannen gaan in protest waardoor het corrupte Italiaanse systeem tijdelijk wordt verstoord. De locatie is een slaperige Siciliaanse stad die werd verwoest door een aardbeving. De verkiezingen komen eraan en uiteraard wordt er met de stembiljetten geknoeid in het voordeel van een steenrijke politicus. De vier daklozen onder leiding van Ciro (Orlando) barricaderen zichzelf in een school, die in gebruik is als stembureau. Ze protesteren tegen de verspilling van overheidsgeld. Tegen het einde van de dag volgen meer burgers hun voorbeeld en gaan tot bezetting van andere stembureaus over. Karakters die voortkomen uit de maatschappelijke chaos in Italië. Mooie acteerprestaties. Ook bekend als SOUTH.

credits

Regie:
Gabriele Salvatores
Cast:
Silvio Orlando, Francesca Neri, Antonio Catania, Marco Manchisi, Claudio Bisio, Mussie Ighezu, Renato Carpentieri, Antonio Petrocelli, Gigio Alberti
Jaar:
1993
Alt. titels:
South
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Sud (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken