Italië 1993. Drama van Giuseppe Ferrara. Met o.a. Michele Placido, Giancarlo Giannini, Anna Bonaiuto, Massimo Bonetti en Nello Rivie.

VPRO Cinema

Een zeer goed gedocumenteerde film waaraan een prima research is voorafgegaan, over de anti-mafia rechters Giovanni Falcone (Placido) en Paolo Borsellino (Giannini). Een verslag van tientallen jaren onderzoek naar de machtsstructuur en activiteiten van de Siciliaanse mafia. Daarbij werden bijna de connecties met top-politici blootgelegd. Falcone vertelt over het complexe wereldwijde netwerk en de gewelddadige machtsstrijd waarin de niets ontziende Corleones de bloedige overwinnaars zijn. Verliezer Buscetta (Musy) kon niet anders dan een boekje opendoen over de machtsstructuur en de invloed in de plaatselijke en nationale overheid. Degelijk spel, alhoewel de karakteropbouw ontbreekt. Flink tempo en scherpe montage maar een zwakke suspense, die tot de uiteindelijke moord leidt. De film ontketende veel discussie.

credits

Regie:
Giuseppe Ferrara
Cast:
Michele Placido, Giancarlo Giannini, Anna Bonaiuto, Massimo Bonetti, Nello Rivie, Giovanni Musy, Gianfranco Barra, Leonardo Treviglio
Jaar:
1993
Alt. titels:
Giovanne Falcone
Genres:
Drama, Biografie, Misdaad
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Giovanni Falcone (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken