Verenigde Staten 1991. Komedie van Mark Rydell. Met o.a. Bette Midler, James Caan, George Segal, Patrick O'Neal en Christopher Rydell.

VPRO Cinema

Midler in haar element als all-round entertainster, die achter de linies de soldaten vermaakt. Ze begint haar carri[KA2]ere in WO II en vervolgt die door voor de boys op te treden tijdens in de Koreaanse oorlog en in Vietnam. Gefilmd in flashback, een nostalgisch verslag van de dagen waarin de troepen in oorlog verstrooid werden door dans- en zangvoorstellingen. Komediant Caan is haar partner op de b[KA3]uhne. Emotionele situaties en botsingen dreigen een einde te maken aan hun (professionele) relatie. Redelijk onderhoudende film, vooral fans van Bette. Arliss Howard is eventjes te zien als de geüniformeerde echtgenoot van Midler.

credits

Regie:
Mark Rydell
Cast:
Bette Midler, James Caan, George Segal, Patrick O'Neal, Christopher Rydell, Brandon Call, Arye Gross, Norman Fell, Rosemary Murphy, Dori Brenner, Bud Yorkin, Jack Sheldon, Melissa, Manchester, Karen Martin, Shannon Wilcox, Michael Green
Productie:
Bonnie Bruckheimer, Bette Midler
Camera:
Stephen Goldblatt
Muziek:
Dave Grusin
Jaar:
1991
Alt. titels:
Tage des Ruhms, Tage der Liebe, Hier aujourd'hui et pour toujours
Genres:
Komedie, Musical, Drama
Landen:
Verenigde Staten