Duitsland 1992. Romantiek van Rolf Silber. Met o.a. Anica Dobra, Christoph Waltz, Karl Michael Vogler, Marita Marschall en Hans Jürgen Diedrich.

VPRO Cinema

Cabaretdanseres Pia Janzen (Dobra) is wanhopig op zoek naar een woning. Zo ontmoet ze Hartwig Klemmnitz (Waltz), die evenmin geen onderdak heeft. Ze leren elkaar wat beter kennen, alhoewel Hartwig wijselijk verzwijgt dat hij al een vriendin heeft. Op een keer stuift Pia binnen op zijn werk en stelt ze hem voor te gaan samenwonen. Ze weet al hoe ze een woning moeten bemachtigen: Hartwig moet zich voordoen als een hooggeplaatste functionaris. Komedie met een sociale ondertoon. Het zoeken naar een woning wordt een obsessie voor deze jonge mensen. De acteurs spelen frivool en komen spontaan uit de hoek. Aardige tv-komedie met een ontwapenende en superieur spelende Dobra, afkomstig uit ex- Joegoslavië. Waltz is producent bij het Weense Burgtheater en was ook af en toe te zien in de zeer succesvolle Duitse krimi- serie Derrick. Het scenario is van Thomas Kirchdorf. Het scenario van Thomas Kirdorf heeft enkele inzinkingen, waardoor het ritme niet steeds even vlot is. Het camerawerk is van Jürgen Herrmann.

credits

Regie:
Rolf Silber
Cast:
Anica Dobra, Christoph Waltz, Karl Michael Vogler, Marita Marschall, Hans Jürgen Diedrich, Michael Greiling, Andreas Wellano, Camillo D'Ancona, Heinz W. Kraehkamp, Claudia Matschula, Raphaela Dell, Christina Gattys, Rudolf Kowalski
Scenario:
Thomas Kirchdorf
Productie:
Dietmar Schings
Camera:
Jürgen Herrmann
Muziek:
Peter W. Schmitt
Jaar:
1992
Alt. titels:
Fünf Zimmer, Küche, Bad
Genres:
Romantiek, Drama, Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama, Romantische komedie, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

5 Zimmer, Küche, Bad (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken