Portugal/Nederland/Papoea-Nieuw-Guinea 1994. Drama van Sana Na N'Hada. Met o.a. José Tamba, Justino Neto, Aful Macka, Etelvina Gomes en Juan Carlos Tajes.

VPRO Cinema

Tegen de achtergrond van de rijstoogst van 1963 in Guin[KA1]ee Bissau leidt een generatieconflict naar een tragisch einde. Een weduwnaar, Iala (Macka), maakt zich ongerust over zijn zoons, Raul (Neto) en Bedan (Tamba). De eerste was in de leer bij een priester maar wordt gezocht door soldaten van de koloniale macht. Bedan komt in de puberteit en provoceert zijn vader door verkikkerd te raken op diens verloofde. Raul komt in het dorp terug, maar zijn vader wijst hem de deur, evenals de andere dorpelingen. Zelfs de priester die hem onderwees ziet hij niet terug. Bedan is gevoelig voor de revolutionaire ideeën van zijn broer maar heeft gekozen voor de geweldloosheid. De militairen sporen Raul op, achtervolgen en executeren hem. Een kleurrijke fabel over de kinderen van een land dat in 1963 nog een kolonie was. Een goede analyse van ieders ontwikkeling, ondanks enkele langdradige stukken.

credits

Regie:
Sana Na N'Hada
Cast:
José Tamba, Justino Neto, Aful Macka, Etelvina Gomes, Juan Carlos Tajes, Daniel Smith, Jose Tamba, Namba Na Nfadan, Etelvino Gomes, Saene Nanque, Jacquelina Camara, Juan Carlos Tajes, Etilvina Gomes, José Tambá
Scenario:
Joop van Wijk, Sana Na N'Hada
Camera:
Melle van Essen
Muziek:
Patricio Wong, Malam Mané, Malam Mane
Geluid:
Philippe Sénéchal
Montage:
Anita Fernández
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Sociaal drama, Tragedie
Landen:
Portugal, Nederland, Papoea-Nieuw-Guinea

op televisie
0 uitzendingen

Xime (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken