Verenigde Staten 1994. Mysterie van David Siegel en Scott McGehee. Met o.a. Dennis Haysbert, Mel Harris, Sab Shimono, Dina Merrill en Michael Harris.

VPRO Cinema

Tussen thriller en SF in. Een crimineel tracht zijn identiteit te verruilen voor die van een onschuldige. De rijke blanke Vincent Towers (Harris/Michael) heeft zich ontdaan van zijn vader. Hij organiseert een ongeluk waarbij de zwarte Clay Arlington (Haysbert) zijn plaats inneemt om te kunnen verdwijnen. Clay overleeft, maar door de klap is hij zijn geheugen kwijt. De plastische chirurg wordt erbij geroepen om Clay op Vincent te doen lijken. Na deze persoonsverwisseling kan Vincent doorgaan voor de onschuldige Clay. Alleen komt Clays geheugen langzaam terug en wordt de waarheid achterhaald. De verwisseling, hoe onwaarschijnlijk ook, zorgt voor wat humor in een verder beklemmende geschiedenis. In een zacht zwart-wit behandelden de makers een nogal veelomvattende intrige. Voor een eerste film leggen ze een verrassend vakmanschap aan den dag. Achter de camera stond Greg Gardiner.

credits

Regie:
David Siegel, Scott McGehee
Cast:
Dennis Haysbert, Mel Harris, Sab Shimono, Dina Merrill, Michael Harris, David Graf, John Ingle, Sandy Gibbons, Mark Demichele, Fran Ryan
Scenario:
David Siegel, Scott McGehee
Productie:
David Siegel, Scott McGehee, Michèle Halberstadt
Camera:
Greg Gardiner
Muziek:
Cary Berger, Mark Mangini
Montage:
Lauren Zuckerman
Jaar:
1994
Alt. titels:
Ciné-club de minuit: Suture
Genres:
Mysterie, Sciencefiction, Drama, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Suture (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken