Kameroen/Frankrijk/Zwitserland 1994. Drama van Rithy Panh. Met o.a. Peng Phan, Chhim Naline, Mom Soth, Va Simorn en Meas Daniel.

VPRO Cinema

De geschiedenis van Vong Poeuv (Soth), zijn vrouw Yim Om (Phan) en hun zeven dochters, die de kost verdienen met een rijstveld. De rijst vormt in deze vertelling het leitmotiv. In het ritme van de vier seizoenen wordt de cyclus van de rijstproductie getoond. De vader weet een slangebeet te vermijden maar raakt dodelijk gewond door een scherpe naald. Dan staat de moeder er alleen voor. Het zware werk, de mussen, de krabben en de wind breken haar op en de inspanning drijft haar tot waanzin. Ze wordt opgesloten in een bamboekooi. De meisjes gaan nu zonder haar naar het rijstveld. Een ontroerende film, waarin de burgeroorlog is vervangen door de strijd van een volk tegen de natuur. In een documentaire-achtige stijl wordt de wereld van de rijstteelt getoond, in een portret van de mensen die er generatie op generatie de strijd mee aanbinden. Scenario van Rithy Panh et Eve Deboise naar het oorspronkelijke werk Le Riz van Shahnon Ahmad. Camerawerk van Jacques Bouquin.

credits

Regie:
Rithy Panh
Cast:
Peng Phan, Chhim Naline, Mom Soth, Va Simorn, Meas Daniel, Phang Chamroeun, Sophy Sodany, Muong Danyda, Pen Sopheary, Proum Mary, Sam Kourou
Camera:
Jacques Bouquin
Muziek:
Marc Marder
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Kameroen, Frankrijk, Zwitserland

op televisie

0 uitzendingen

Neak srê (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken