Frankrijk/Canada 1987. Experimenteel van Annie Tresgot. Met o.a. Paul Newman, Ellen Burstyn, Sydney Pollack, Shelley Winters en Arthur Penn.

VPRO Cinema

In feite de samenvoeging van drie middellange speelfilms van elk 55 minuten. De kijker gaat mee achter de schermen van de beroemde Actor's Studio, die enkele van de grootste filmers en acteurs heeft voortgebracht. Zij komen er nog altijd graag terug om les te geven - gratis, wat genoeg zegt over de financiële belangeloosheid van deze onderneming. Opmerkelijk doeltreffende scènes met improviserende debutanten - misschien de grote namen van de toekomst. Zeer oplettend camerawerk, dat de kijker als het ware aan tafel nodigt. Wat de filmfragmenten betreft is het echter wat karig, want we krijgen alleen een zeer karakteristieke Brando te zien, in een fragment uit A STREETCAR NAMED DESIRE is te zien. Desondanks een zeer rijk document.

credits

Regie:
Annie Tresgot
Cast:
Paul Newman, Ellen Burstyn, Sydney Pollack, Shelley Winters, Arthur Penn, Elli Wallach, Rod Steiger, Gene Wilder, Elia Kazan, Robert De Niro, Harvey Keitel, Joseph Mankiewicz, Norman Mailer, Marlon Brando
Muziek:
Alex North
Jaar:
1987
Genres:
Experimenteel, Documentaire
Trefwoorden:
Kunst
Landen:
Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Hello Actor's Studio (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken