Duitsland 1934. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Marta Eggerth, Aribert Mog, Leo Slezak, Gustav Waldau en Max Gülstorff.

VPRO Cinema

Deze film is een vrije interpretatie van de opkomst van de Oostenrijkse actrice Therese Krones (1801-1830), gespeeld door Eggerth. Nadat de beroemde Ferdinand Raimund uit het volkstheater, gespeeld door Slezak, de weg naar het toneel voor haar ge[KA3]effend heeft, maakt ze snel carri[KA2]ere en wordt de lieveling van Wenen. Wanneer haar intieme vriend graaf Jaroff (Schoenhals) echter een bedrieger blijkt te zijn, die de bourgeoisie geld afhandig heeft gemaakt, keren de Weners zich van Therese af. Maar weer is het Raimund, die alles ten goede keert. Deze film staat of valt met de mooie muziek van Grothes, de komische kracht van Slezak en de prachtige stem van Marta Eggerths. Ook bekend als THERESE KRONES.

credits

Regie:
Johannes Meyer
Cast:
Marta Eggerth, Aribert Mog, Leo Slezak, Gustav Waldau, Max Gülstorff, Margarete Kupfer, Theo Lingen, Genia Nikolajewa, Albrecht Schoenhals, Maria Loja, Willi Schur
Muziek:
Franz Grothe
Jaar:
1934
Alt. titels:
Therese Krones
Genres:
Historische film, Muziek, Biografie
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ihr größter Erfolg (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken