Verenigde Staten 1994. Drama van Boaz Yakin. Met o.a. Sean Nelson, Giancarlo Esposito, Samuel L. Jackson, N'Bushe Wright en Luis N. Lantigua.

VPRO Cinema

Hoofdrol Nelson is een gevoelloze, twaalf-jarige zwarte jongen uit Brooklyn. Hij is drugsdealer voor Esposito en zijn vader Jackson is een schaakwonder en oplichter. Vader weet niet wat zijn zoon uitspookt, Esposito weet ook niet wat de jongen precies in zijn schild voert. Nelson verkoopt cocaïne voor een andere dealer in de buurt. Een nu en dan aangrijpend verhaal, geschreven door debuterend regisseur Yakin over leven en overleven in het straatgeweld van Brooklyn. Fris, zonder gemakkelijke, pasklare karakterkenmerken. De dialogen, zonder een valse noot, met uitzondering van de geestige scènes van Jackson en Nelson aan het schaakbord - zijn een aaneenschakeling van obsceniteiten. Scenario van de regsisseur. Camerawerk van Adam Holender. Dolby.

credits

Regie:
Boaz Yakin
Cast:
Sean Nelson, Giancarlo Esposito, Samuel L. Jackson, N'Bushe Wright, Luis N. Lantigua, Ron Brice, Jean LaMarre, José Zúñiga, Luis Lantigua, Yul Vasquez, Cheryl Freeman, Jean Lamarre
Scenario:
Boaz Yakin
Productie:
Lawrence Bender
Camera:
Adam Holender
Muziek:
Stewart Copeland
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Steden-drama, Tragedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Fresh (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken