Verenigde Staten 1994. Drama van Larry Elikann. Met o.a. Diana Ross, Ann Weldon, Carl Lumbly, Rhonda Stubbins en Beah Richards.

VPRO Cinema

De parano[KA3]ide, schizofrene Paulie Cooper (Ross) brak haar medische studie af op de leeftijd van 25 jaar, toen de ziekte zich bij haar openbaarde. Met 43, na jaren van terugval en ziekenhuisopnamen, probeert ze weer vat te krijgen op haar leven met behulp van een nieuw medicijn. Een ondersteunende leefgemeenschap, gezinstherapie en haar eigen vastberadenheid geven haar een kans op een nieuw en normaal leven, maar niet zonder teleurstellingen. De tv-film hangt als los zand aan elkaar. Dit zou aan Barbara Turner of editor Peter V. White kunnen liggen, want de film lijkt te bestaan uit losse scènes. Jammer, want het is een goed en boeiend verhaal. Het is het tv-debuut van Diana Ross en zij is beter dan het script. Ze acteert emotioneel maar beheerst, daarbij geholpen door de prachtige regie van Elikann. De bijrollen zijn sterk bezet. Het camerawerk van Donald M. Morgan is goed, evenals de muziek van Michel Colombier. Ross is mede-uitvoerend producent, samen met Andrew Adelson.

credits

Regie:
Larry Elikann
Cast:
Diana Ross, Ann Weldon, Carl Lumbly, Rhonda Stubbins, Beah Richards, Chasiti Hampton, Lindsay Crouse, Juanita Jennings, Maura Tierney, John Marshall, Rusty Schmidt, Patricia Idlette, Rhonda Stubbins White
Productie:
Diana Ross, Andrew Adeldon
Muziek:
Michel Colombier
Jaar:
1994
Alt. titels:
L'écran témoin: Enchainée
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Out of Darkness (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken