Verenigde Staten 1994. Thriller van Garry Marshall. Met o.a. Dan Aykroyd, Dana Delaney, Rosie O'Donnell, Paul Mercurio en Hector Elizondo.

VPRO Cinema

Aykroyd en O'Donnell zijn twee undercover-cops uit L.A. die Mercurio op de hielen zitten. Mercurio is in het bezit van belastende foto's van een smokkeloperatie, die hij onopzettelijk maakte op een luchthaven. Het ligt voor de hand dat ook de smokkelaars, Iman en Wilson, hem schaduwen. Het scenario, geschreven door Deborah Amelon en Bob Brummer, is losjes gebaseerd op een soft-erotische roman van Anne Rice over een seksparadijs op een eiland. Hoewel in de film aardig wat aantrekkelijk, luchtig gekleed volk rondhuppelt, is het geheel helemaal niet sexy. Regisseur Marshall lijkt wel bezeten van Mecurio's achterwerk en O'Donnells half naakte geposeer. Delaney doet alles bloedernstig, alsof ze wil benadrukken dat ze neerkijkt op alle dwaasheid. Vooral het slot is pijnlijk en doet denken aan een actiefilm met ingelaste pauzes voor grapjes die er niet zijn. Let op het camerawerk van Nederlander Theo van de Sande. Gedraaid met Dolby-geluid.

credits

Regie:
Garry Marshall
Cast:
Dan Aykroyd, Dana Delaney, Rosie O'Donnell, Paul Mercurio, Hector Elizondo, Stuart Wilson, Sean O'Bryan, Stephanie Niznik, Iman, Dana Delany
Scenario:
Deborah Amelon
Muziek:
Patrick Doyle
Jaar:
1994
Genres:
Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Exit to Eden (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken