Verenigde Staten/​Verenigd Koninkrijk 1994. Historische film van Michael Austin. Met o.a. Phoebe Cates, Jim Broadbent, Wendy Hughes, Kevin Kline en John Lithgow.

VPRO Cinema

Het verhaal, geschreven door regisseur Austin en John Wells, begint in 1817 als Cates in oosterse gewaden en met sierlijke handgebaren opduikt in het Britse Bristol. De inwoners geloven dat ze een Aziatische prinses is en kort daarop gelooft ook de prins-regent (Sessions) het. Of het waar is of niet, het lijkt de ideale plot voor een Gilbert & Sullivan-musical, maar het is niet meer dan een milde familiefilm. Slappe thee bovendien die slechts door jonge meisjes die nog net niet volwassen zijn, wordt genoten. Cates is mooi, maar helaas te weinig mysterieus. Kline, in het echte leven Cates' echtgenoot, amuseert zich als Griekse butler kostelijk met zijn rollende r. Rea speelt een reporter die van Cates diep onder de indruk is. Lithgow is de enige die min of meer geloofwaardig overkomt: hij is een taalkundige die over zijn toeren raakt als hij een glimp opvangt van Cates' getatoeëerde bil. Camerawerk van Freddie Francis.

credits

Regie:
Michael Austin
Cast:
Phoebe Cates, Jim Broadbent, Wendy Hughes, Kevin Kline, John Lithgow, Stephen Rea, Peter Eyre, Jacqueline Pearce, Roger Lloyd-Pack, John Wells, John Lynch, John Sessions, Arkie Whiteley
Scenario:
Michael Austin, John Wells
Productie:
Simon Bosanquet
Camera:
Freddie Francis
Muziek:
Richard Hartley
Montage:
George Akers
Jaar:
1994
Genres:
Historische film, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

waar te zien

on demand

op televisie