Duitsland 1980. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Günter Lamprecht, Hanna Schygulla, Barbara Sukowa en Gottfried John.

VPRO Cinema

Eva (Schygulla) tracht Franz (Lamprecht) te kalmeren. Ze verzekert hem dat Mieze (Sukowa) oprecht is in haar liefde voor hem. Franz gaat bij haar langs. Hij is ontroerd wanneer hij haar bij het hek ziet liggen zonnen. Nooit was hij zo verliefd. Hij voelt zich nu sterk genoeg om Reinhold (John), die hem wilde vermoorden, op te zoeken. Franz raakt ook verzeild in de politiek. Het nationaal socialisme wint met de dag aan populariteit, en omdat hij toch niets beters te doen heeft, bezoekt hij een politieke bijeenkomst. Hij vindt het vreemd ergens tegelijk voor en tegen te zijn... Ook uit deze aflevering, met op de achtergrond de akelige onzekerheid, blijkt dat deze reeks mag worden beschouwd als hét tv-hoogtepunt van de jaren 1970-80. De geschiedenis heeft ons op een genadeloze manier duidelijk gemaakt tot welke moorddadige waanzin menselijke ellende kan leiden. Het camerawerk is van Xaver Schwarzenberger.

credits

Regie:
Rainer Werner Fassbinder
Cast:
Günter Lamprecht, Hanna Schygulla, Barbara Sukowa, Gottfried John
Camera:
Xaver Schwarzenberger
Muziek:
Peer Raben
Jaar:
1980
Alt. titels:
Berlin Alexanderplatz - Von den Ewigkeiten zwischen den Vielen und den Wenigen (9), Von den Ewigkeiten zwischen den Vielen und den Wenigen
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama
Landen:
Duitsland