Italië 1984. Misdaad van Damiano Damiani. Met o.a. Michele Placido, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Paul Gers en Barbara De Rossi.

VPRO Cinema

De eerste vierdelige miniserie die zeer veel succes oogstte, over smerissen die het tegen de maffia opnemen. Politiecommissaris Cattani (Placido) is een geharde, eigenzinnige en vakbekwame kracht, die tussen Rome, Milaan en Sicilië de wijdverbreide, illegale praktijken van de maffia onderzoekt. De activiteiten van de maffia bestaan voornamelijk uit de wapensmokkel en de heroïnehandel. Machtige en corrupte industrialisten, bankiers, geldschieters, zakenlieden, advocaten, de directeur van een lokaal tv-netwerk, politici en het hoofd van de geheime dienst, zij allen werken samen met de misdaadorganisatie. Veel opwinding, spanning en vuurgevechten. Goede enscenering en acteerwerk. Het strakke en realistische scenario en Damiani's vakbekwame regie resulteert in een vierdelige tv-film met een hoge amusementswaarde.

credits

Regie:
Damiano Damiani
Cast:
Michele Placido, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Paul Gers, Barbara De Rossi, Pino Colizzi, Angelo infanti, François Perrier, Geoffrey G. Copleston, Nicole Jamet, Eurilla Del Bono, Flavio Bucci
Jaar:
1984
Alt. titels:
Piovra, La, Octopus, The
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

La piovra (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken