Italië 1992. Fantasy van Lamberto Bava. Met o.a. Alessandra Martines, Kim Rossi Stuart, Mario Adorf, Brigitte Nielsen en Stefano Davanzati.

VPRO Cinema

De jonge koningin Fantaghir[KA2]o (Martines) is bereid de wapens neer te leggen in ruil voor de liefde en een huwelijk met de jonge koning Romualdo (Stuart). Het nieuws over haar vader, die door de Zwarte Heks (Nielsen) is ontvoerd, zorgt voor uitstel van het huwelijk. Romualdo vertrekt onmiddellijk naar het donkere koninkrijk om Fantaghir[KA2]o`s vader (Adorf) te bevrijden. Zonder dat Romualdo dat weet, begeeft Fantaghirò zich, nadat zij zich in mannenkleren heeft gehuld, met hetzelfde doel op pad. Als de Zwarte Heks Romualdo gevangen heeft genomen, zet zij een val voor het jonge paar. Fantaghirò slaagt erin haar jonge koning te bevrijden. Haar vader wordt ook bevrijdt, met de hulp van twee kinderen die over magische krachten beschikken. Deze film werd in het Tsjechoslowakije van vóór de breuk opgenomen. Goed opgezette productie met fraaie kostuums. De film is redelijk vermakelijk, maar het acteerwerk is niet uitzonderlijk.

credits

Regie:
Lamberto Bava
Cast:
Alessandra Martines, Kim Rossi Stuart, Mario Adorf, Brigitte Nielsen, Stefano Davanzati, Tomas Valik, Barbora Kodetová, Karol Roden, Katarina Kolajova, Katerina Brozova, Jakub Zdenek, Lenka Kubalkova
Jaar:
1992
Alt. titels:
Cave of the golden rose, The
Genres:
Fantasy, Horror, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Zwaarden en demonen, Fantasy, Spektakel
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Fantaghirò 2 (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken