Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Ron Hardy. Met o.a. Peter Strauss, Jean Smart, Wil Horneff, Brad Greenquist en Jarred Blanchard.

VPRO Cinema

Deze tv-film is een energieke remake van het door Gregory Peck gedragen toneelstuk uit 1946, gebaseerd op de roman van Marjorie Kinnen over de Baxter-familie, die slechts elkaar heeft en ontdekt dat je uiteindelijk ook niet meer nodig hebt. Het verhaal speelt rond 1935 en volgt een avontuurlijk jaar uit het leven van een gevoelige puber genaamd Jody Baxter (Horneff), die in het ruige land van Noord-Florida opgroeit met een in de steek gelaten hertejong. Peter Strauss en Jean Smart spelen Jody's liefhebbende ouders en ze doen dat geloofwaardig en oprecht. De rest van de cast zet een aantal overtuigende gastrollen neer. De cinematografie van David Connell is een genot voor het oog en wordt prima ondersteund door Lee Holdridge's muziek. Joe Wiesenfelds hartveroverende scenario is een klassiek verhaal over een Amerikaans gezin en een eenzaam jongetje, vakbekwaam gerigisseerd door Hardy. Een ontroerende film voor het hele gezin.

credits

Regie:
Ron Hardy
Cast:
Peter Strauss, Jean Smart, Wil Horneff, Brad Greenquist, Jarred Blanchard, Philip Seymour Hoffman, Nancy Moore Atchinson, Bart Hansard
Muziek:
Lee Holdridge
Jaar:
1994
Alt. titels:
Yearling, The
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Yearling (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken