Verenigde Staten/Frankrijk 1994. Komedie van Steve Miner. Met o.a. Gérard Depardieu, Katherine Heigl, Dalton James, Lauren Hutton en Faith Prince.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Heigl heeft er weinig trek in om twee weken met haar vader, Depardieu, door te brengen op een tropisch eiland. Eenmaal daar aangekomen ontmoet ze echter James, een aantrekkelijke jongeman die haar hartje in vuur en vlam zet. Vastbesloten indruk op hem te maken, doet ze net alsof ze een mondain leven leidt en beweert ze dat haar vader niet alleen haar minnaar is, maar ook een internationale spion. Nutteloze remake van de Franse film MON PÈRE, CE HÉROS uit 1991, met een Depardieu die pijnlijk veel moeite heeft met het Engels. Het spirituele van de originele film is hier totaal afwezig. Wat resteert is de frisheid van Heigl en de charme van Hutton als haar moeder. Het scenario werd veramerikaniseerd door Francis Veber en Charlie Peters. Fotografie van Daryn Okada.

credits

Regie:
Steve Miner
Cast:
Gérard Depardieu, Katherine Heigl, Dalton James, Lauren Hutton, Faith Prince, Stephen Tobolowsky, Ann Hearn, Robyn Peterson, Frank Renzulli, Manny Jacobs, Jeffrey Chea, Stephen Burrows, Emma Thompson
Productie:
Jacques Bar, Jean-Louis Livi
Camera:
Daryn Okada
Muziek:
David Newman, Joseph Woodbridge
Jaar:
1994
Alt. titels:
Daddy Cool - Mein Vater, der Held
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

My Father, The Hero (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken