Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Luxemburg/Verenigde Staten 1989. Thriller van Damien Harris. Met o.a. Paul Rhys, Ingrid Held, Mark Wing-Davey, Christopher Fulford en Gerrard McArthur.

VPRO Cinema

Kort nadat architect Rhys door zijn vrouw in de steek wordt gelaten, heeft hij een toevallige ontmoeting met een vroegere vriendin, Held. Na een nacht vol romantiek, is ze opeens spoorloos verdwenen. Hij laat niets onverlet om haar terug te vinden, maar tevergeefs. Wanneer hij ontdekt dat zijn buurman zijn vriendinnetje bedriegt, raakt Rhys zo over zijn toeren dat hij tot moorden overgaat. Hartstocht en spanning te over, maar weinig sfeer. De obsessie van de architect voor Held komt niet over. Het zwakke scenario van Nick Villiers en Harris doet het originele verhaal van Patricia Highsmith geen eer aan. De inleiding door Anthony Perkins is het leukste aan deze magere aflevering. Fotografie van Peter Thornton.

credits

Regie:
Damien Harris
Cast:
Paul Rhys, Ingrid Held, Mark Wing-Davey, Christopher Fulford, Gerrard McArthur, Lowri-Ann Richards, Helen Spence, Sian Rivers, Gwenllian Davies, Doug Rollins, Cathryn Harrison, Nickie Rainsford
Camera:
Peter Thornton
Muziek:
Chas Jankel
Jaar:
1989
Alt. titels:
Cadavres exquis: Passion partagée, Les, Passion partagée
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Luxemburg, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen