Duitsland 1992. Familiefilm van Wolfgang Becker. Met o.a. Jonas Kipp, Oliver Bröcker, Angelika Bartsch, Matthias Friedrich en Hildegard Wensch.

VPRO Cinema

De laatste schooldag. De arbeiderswijk in de voorstad ligt er zwoel en tropisch bij. Micha (Kipp) behaalde een goed rapport, maar zijn vriendje Kalli (Br[KA3]ocker) zal het jaar moeten overdoen, maar dat is van latere zorg. Ze brengen hun vrije uren door in een leegstaande fabriek waar ze zich amuseren. Die zomer leert Kipp veel van de wereld der volwassenen. Zijn moeder (Bartsch) heeft samen met zijn jongere broertje het gezin verlaten en hij wordt geconfronteerd met een brute vader. Bij een woede-uitval verdedigt het kind zich en slaat terug. Knap portret van hedendaagse jongeren in een wereld die hen weinig toekomst biedt. Het beeld dat Becker en Horst J. Sczerba in hun scenario geven van dit stukje samenleving is allesbehalve opwekkend. De jonge acteurs leveren prima werk. Martin Kukula was verantwoordelijk voor de fotografie. Bekroond met de Prijs van de Duitse filmcritici in 1992.

credits

Regie:
Wolfgang Becker
Cast:
Jonas Kipp, Oliver Bröcker, Angelika Bartsch, Matthias Friedrich, Hildegard Wensch, Johanna Karl-Lory, Irina Lackmann, Ernst-Georg Schwill, Brigitte Janner, Nadine Grenz, Burghart Klaußner
Scenario:
Wolfgang Becker
Camera:
Martin Kukula
Muziek:
Christian Steyer
Montage:
Wolfgang Becker
Jaar:
1992
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Kinderspiele (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken