Duitsland 1940. Avonturenfilm van Max W. Kimmich. Met o.a. Olga Tschechowa, Karl Ludwig Diehl, Ferdinand Marian, Elisabeth Flickenschildt en Traudl Stark.

VPRO Cinema

Ierland rond 1900. De vrijheidsstrijd tegen de Engelsen is in volle gang. Gloria Grandison (Tschechowa), die getrouwd is met een Engelse rechter (Marian), verraadt ongewild geheime plannen van de Ieren aan haar man. Te laat bemerkt ze dat hij in geen geval met de Ieren sympathiseert. Integendeel, hij is een spion voor de Engelsen. Gloria verlaat haar man en sluit zich aan bij Graaf Ennis (Diehl), de leider van de opstandige Ieren. Grandison krijgt uiteindelijk zijn verdiende loon en wordt veroordeeld door het veemgericht. Spannende propaganda-film met goede acteurs en uitstekend camerawerk. Jammer dat de Engels-Ierse situatie zo zwart-wit wordt afgeschilderd.

credits

Regie:
Max W. Kimmich
Cast:
Olga Tschechowa, Karl Ludwig Diehl, Ferdinand Marian, Elisabeth Flickenschildt, Traudl Stark, Albert Florath, Lucie Höflich, Hermann Braun, Else von Möllendorff, Richard Häußler, Werner Hinz
Muziek:
Otto Konradt
Jaar:
1940
Alt. titels:
Fuchs von Glenarvon, Der
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Propagandafilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Fuchs von Glenarvon (1940) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken