Verenigde Staten 1993. Drama van Andy Tennant. Met o.a. Drew Barrymore, Anthony John Denison, Harley Jane Kozak, Tom Mason en Laurie Paton.

VPRO Cinema

Deze film (van omroep ABC) kwam op de gedeelde tweede plaats in de vodden-race tegen de tijd, die door NBC glansrijk werd gewonnen met een voorsprong van zes dagen. Een instant film over de zeventien-jarige niet helemaal snik zijnde Amy Fisher (Barrymore). Ze werd door de sensatiepers gedoodverfd als de Lolita van Long Island die door haar meer dan twee keer zo oude en vermeende minnaar (Denison) geprostitueerd zou zijn. Ze schoot in een vlaag van ongebreidelde jaloezie Denison's vrouw in het gezicht - een feit waarvoor ze vijftien jaar kreeg. Drew speelt het goed, maar dit soort amusement behoort tot de allerlaagste categorie pulp. Het scenario is van Janet Brownell en achter de camera stond Glen MacPherson. Wie dit in een videotheek aantreft en het niet kan weerstaan, dient bij zijn keuze ook de andere twee films te laten meewegen: AMY FISHER: MY STORY van omroep NBC en CASUALTIES OF LOVE: THE 'LONG ISLAND LOLITA' STORY van omroep CBS. De netto-duur van de film overschrijdt meestal de 93m niet.

credits

Regie:
Andy Tennant
Cast:
Drew Barrymore, Anthony John Denison, Harley Jane Kozak, Tom Mason, Laurie Paton, Ken Pogue, Linda Darlow, Gabe Khouth, Garry Davey, Dwight McFee, Philip Granger, Phillip Maurice Hayes
Scenario:
Janet Brownell
Muziek:
Michael Hoenig
Jaar:
1993
Alt. titels:
Amy Fisher Story, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen