Verenigde Staten 1994. Western van Richard Spence. Met o.a. Armand Assante, Elisabeth Shue, Robert Davi, Adam Baldwin en Ian McElhinney.

VPRO Cinema

Canaan (Assante) is aan [KA1]e[KA1]en oog blind geraakt in de Amerikaanse burgeroorlog, maar hij is nog steeds scherpschutter. Hij wil het grote geld najagen, maar moet eerst een klein kind naar de andere kant van het land te brengen om een oude belofte in te lossen. Hij wordt opgehouden door Caroline (Shue), een arts, die hem dwingt in San Pedro te blijven en de bevolking van te bevrijden van de terreur van plaatselijke bandiet Alacran (Davi) en zijn bende. De strijd draait uit op een persoonlijk duel als Canaan Alacrans zoon doodt. Ondertussen heeft sergeant Hastings (Baldwin) van de cavalerie Canaans hulp hard nodig, hoewel hij hem voor geen cent vertrouwt. Regisseur Spence en scenarioschrijver Daniel Knauf bieden overdaad aan geweld en grove taal. De hoofdrollen worden goed neergezet en technisch is de film goed verzorgd. Aanbevolen voor nieuwsierige kijkers en liefhebbers van de spaghetti-western.

credits

Regie:
Richard Spence
Cast:
Armand Assante, Elisabeth Shue, Robert Davi, Adam Baldwin, Ian McElhinney, Gary Cervantes, Danny Nucci, Douglas Roberts, Titus Welliver, M.C. Gainey, Jesse Dabson, Stanton Davis
Productie:
David Heyman
Jaar:
1994
Alt. titels:
Canaan's Way, Final Justice
Genres:
Western
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Blind Justice (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken