Italië 1991. Familiefilm van Pino Passalacqua. Met o.a. Charles Aznavour, Lorenzo De Pasqua, Delia Boccardo, Pamela Villoresi en Nicolas Lansky.

VPRO Cinema

De vijftien-jarige De Pasqua wordt opgepakt voor een diefstal. Maatschappelijk werkster Boccardo trekt zich het lot van de jongen aan. Hij steelt echter haar auto, waarmee hij blijft rijden tot het voertuig in een gracht sukkelt; na dit incident komt hij terecht op de paardenboerderij van Aznavour. De twee hebben veel respect voor elkaar. De Pasqua krijgt de zorg over een paard toevertrouwd. Dit teken van vertrouwen en de liefde voor het paard veranderen heel zijn houding ten opzichte van het leven en de mensen. Voorspelbaar drama over een jonge delinquent die op niet direct aannemelijke manier plotsklaps verandert in een brave jongen. Goed spel van Aznavour en De Pasqua. Dordano Sacchetti, Giovanna Romoli en Stefano Sudrie schreven het scenario, dat voorzien werd van prachtige beelden door Emilio Loffredo.

credits

Regie:
Pino Passalacqua
Cast:
Charles Aznavour, Lorenzo De Pasqua, Delia Boccardo, Pamela Villoresi, Nicolas Lansky, Franco Califano, Roberto Bisacco, Umberto Morale, Nino Fuscagni, Franco Trevis, Alessandra Toma
Scenario:
Stefano Sudrie
Muziek:
Piero Montanari
Jaar:
1991
Alt. titels:
Pferd seiner Träume, Das
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Das Pferd seiner Träume (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken