Frankrijk 1978. Drama van Jean-Claude Brisseau. Met o.a. María Luisa García, Marie Rivière, Lucien Plazanet, Jacques Serres en Bernard Tiphaine.

VPRO Cinema

Heredia en Rivière wonen samen in een klein appartement sinds ze met studeren gestopt zijn. Heredia vindt werk in een bedrijfje dat chemische produkten maakt. Zo maakt ze kennis met het leven van een loontrekkende en de gewelddadige, soms brutale sfeer van de grote stad. Wanneer een jonge typiste ontslagen wordt, omdat ze weigerde te werken in het troosteloze archief van een jong kaderlid, neemt Heredia haar verdediging op zich. Tevergeefs, maar na deze 'heldendaad' wordt Heredia gevraagd om vakbondsafgevaardigde te worden. Ze wordt inderdaad verkozen. Het leven van een jong meisje uit bourgeoiskringen die kennis maakt met de realiteit van de late jaren zeventig. Brisseau toont zich reeds in deze debuutfilm een meester in het tekenen van een sombere sfeer in een gewelddadig kader. Hij schreef zelf het scenario. Een deprimerende film die lang blijft nazinderen.

credits

Regie:
Jean-Claude Brisseau
Cast:
María Luisa García, Marie Rivière, Lucien Plazanet, Jacques Serres, Bernard Tiphaine, Pascale Ogier, Janine Souchon, Rosette
Jaar:
1978
Alt. titels:
Vie comme ça, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

La vie comme ça (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken